5. juni 2007

Senjatrollet

Senjatrollet ligger på Skaland på Senja. Her fins hulder og troll hvor enn du snur og vender på deg, samt verdens største troll - Senjatrollet.

Senjatrollet er et opplevelsessenter og en turistattraksjon på ytre
Senja i Troms. Trollet, som holder til på Finnsæter i Berg kommune, ruver 18 meter over bakken og veier 125 tonn. Det er registrert i Guinness rekordbok (1997) og markedsføres som verdens største troll.

Det var i
1993 Senjatrollet, som bygger på et gammelt sagn, åpnet sine dører, ved det allerede da eksisterende kultursenteret Hulderheimen. Med til trollet hører også en trollpark, og inne i selve trollet er det en egen eventyrverden fordelt på to etasjer. Det er Leif Rubach som står bak både Senjatrollet og Hulderheimen.

I Hulderheimen er det galleri, tinnsmie, brukskunst, smykkeavdeling og salg av suvenirer. Her er det også servering av mat og drikke. Gangveien opp mot Hulderheimen kalles Signaturtråkket, hvor en rekke kjendiser har etterlatt seg både hånd- og fotavtrykk i betongen.

Sommeren
2007 fikk Senjatrollet sin egen trollkjerring, som var blitt bygget ved hans venstre side. De to ble viet av prest John-Daniel Solhaug foran 1100 frammøtte.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar